Ozzy zázračně splnil zkoušku IPO-FH na 190 b. velmi dobře

25.05.2014 20:36

Možností, kde si splnit zkoušku IPO-FH je minimum, a tak když jsme se dozvěděli, že se relativně kousek od nás v ZKO Tři Sekery je možnost pokusit se jí udělat, neváhali jsme ani na chvilku. Nebyl čas Ozzyho na tuto zkoušku připravit, a tak jsme si od celé akce nic neslibovali a za obrovský úspěch bych považoval, kdyby obě stopy nehledě na body vůbec došel. To že to zvládl a ještě s takovými body je zázrak a musím se hluboce uklonit před schopnostmi našeho psa.

Stopa 1. den: 95 b.

Rozhodčí: Miroslav Ryneš

Kladeč: Zbyněk Novák

 

Stopa 2. den: 95 b.

Rozhodčí: Karel Nedvěd

Kladeč: Libor Loužek

 

Sobota - 1. stopa

V úvodním losování jsme si vylosovali pěknou dvojku a v 10 h. šli na stopu. Ozzymu se vůbec nechtělo a po nášlapu nasadil tempo, že by ho předběhl snad i slimák. Kupodivu to nezabalil a ve stejném tempu došel až na konec a předvedl úžasnou pachovou práci. Nejvíc jsme se báli křížení, ale to zvládl skvěle a ztrátové body byli prakticky jenom za předměty. Bohužel ze sedmi startujících psů nedošel jeden pejsek, který sešel právě na osudném křížení, a tak nás na další den zbylo jenom šest.

Neděle 2. Stopa

Zkoušky začali jako zlý sen a hned první tři psy nedošli, když se na stopě ztratili. Pak se konečně podařilo smůlu prolomit a čtvrtý pes došel. My jsme nastupovali jako pátí a v té době už sluníčko pálilo jak o život. Ozzy začal v trochu rychlejším tempu než v sobotu, ale pořád bylo vidět, že se mu nechce. Zhruba u třetího předmětu ho stopa začala bavit a postupně jsme došli ke křížení. U toho se zastavil otočil hlavu a pokračoval dál, a když přešel i druhé křížení, tak už jsem věděl, že nás nic nezastaví a v euforii jsem to chtěl u šestého předmětu ukončit. Naštěstí mě rozhodčí včas zastavil a došli jsme úspěšně až na konec. Největší ztrátu -3 body měl za ověření s otočením a od rozhodčího si vysloužil obrovskou pochvalu hlavně za to, že když se dostal do problémů, nezpanikařil a vše si vyřešil na stopě, bez toho, aniž by jí opustil. Po nás došel i poslední pejsek a tak celkové skoré na zkoušce bylo 3/7.

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode