Ozzy s Natálkou ukončili sezónu vítězstvím

09.11.2014 20:51

V neděli 26.10. se v ZKO Cheb konal již tradiční stopařský speciál, kterého jsme se účastnili nepřetržitě šestou sezónu. Natálku s Ozzýkem jsme přihlásili do ZVV 3, ale bohužel se letos nesešli soupeři, tak se kategorie neotevřela. Naštěstí nám organizátoři nabídli, tak trošku tajemnou kategorii ,,speciál", která nebyla dle žádného zkušebního řádu. Jednalo se o cizí stopu: 1500 kroků dlouhou, 3 h starou, 2 pravé lomy, 2 ostré, 3 netradiční předměty a křížená cizí osobou. Předešlé ročníky, jsme se vždy poctivě připravovali, ale letos těch akcí bylo tolik, že jsme to po výběrové soutěži stopařů v Chodově ,,zapíchli" a dali si kynologické prázdniny s tím, že zbytek sezóny nějak dopadne a budeme si to jenom užívat. 

Na samotnou stopu, která byla položena na kamenité hlíně jsme nastupovali jako druzí. Ozzy se rozešel a po pár krocích zalehl. Natálka se šla hodně nejistě podívat co Ozzy našel a ještě nejistěji zvedala víčko od pet lahve což se ukázalo jako první předmět. Zbývající předměty byli: lino a malý čtvereček koberce. Ozzy si nakonec vyčuchal krásných 94 bodů, které jim stačili na první místo což bylo fajn, ale obrovskou radost nám udělal, že dokonale zvládl křížení cizí osobou, kterého jsme se nejvíc báli.

Souběžně s námi závodila v kategorii ZVV 1 kamarádka Petra Pospíšilová s Maxem, kteří začali hodně smolně a po hrubých chybách jak na straně psa, tak i psovoda si vyčuchali 88 b. což je na jejich poměry celkem smutný výsledek. Ovšem na poslušnosti předvedli fantastickou podívanou, které nechyběla koncentrace, chuť a nasazení a z Bernským salašnickým psem nakonec dostala skvělých 91 bodů což je vzhledem k povaze a hlavně konstituci psa úžasný výsledek, vytvořený pouze pozitivními výcvikovými metodami !!!

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode