Klubový závod ZKO Toužim 6. místo

01.01.2015 16:40

20. prosince se v ZKO Toužim konal tradiční klubový závod. Pro soutěžící byli vytvořeny kategorie: štěňata, spec. poslušnost, obrany rukáv a obrany ringo. Ozzýka jsme tentokrát nechali odpočívat a s Irouškem jsme šli sbírat zkušenosti do kategorie Ringo.

Poslušnost na způsob ZM docela ušla a nasbírali jsme 46 bodů, kdy jsme největší problém měli s aportem (botou). Samotná obrana se skládala ze čtyř disciplín:

1) Výtržnost na autě: Figurant stál na autě k němuž se měl pes dostat přes připravený sklopený vozík. Tady jsme chytli první nulu, když Iroušek nepochopil, kudy se má na figuranta dostat.

2) Hladké zadržení: Figurant běžel se třemi barely a když se k němu blížil pes, tak je odhodil a táhl je na provázku za sebou. Irouška víc než figurant zaujaly barely, takže druhá nula.

3) Kontrolní výkon: Iroušek předvedl pěkný zákus na střed hrudníku a pak si překousl na rameno, ale konečně jsme si připsali první body.

4) Výtržnost v místnosti: Tady Iroušek předvedl zákus s menší razancí, ale najisto na pravé vnitřní stehno.

I když jsme dopadli předposlední, závod naprosto splnil naše očekávání a s Irouškem jsme konečně začali sbírat první zkušenosti, zvláště proto, že po samotném závodě byla možnost si všechny disciplíny, na kterých psy zaváhali zopakovat.

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode